Fakta om Tv opgraderingen

Vores Tv fællesantenne blev opgraderet den 17 april 2020. Installationen blev fortaget af Elektronikhuset Ringkøbing
De blev valgt ud fra en samlet vurdering på pris, service og omdømme. Kan nævnes at der var godt 25.000 kroner forskel i indkomne tilbud.
Det tog 3 personer en hel dag at nedtage det gamle anlæg og installere det nye samt efterfølgende indstille paraboler, antenner og tv i husene.
Tv systemet er et Triax anlæg og er kendt for god stabililtet og holdbarhed.
Det nye anlæg giver en miljøgevinst i form af et markant mindre strømforbrug i vores Tv hus.
Som det er sat op nu har vi 28 Digitale kanaler i flot opløsning. DR2 er lagt ind, men grundet teknisk oplægning af kanaler på Videbæk sendere bliver den først tilgængelig den 2 juni 2020. Se tidligere indlæg her på siden vedrørende kanalliste, opsætning mm.
Med de kanaler vi har valgt forventer vi en månedlig udgift til tv kanler på 25-30 kroner per hus. Den dyreste kanal er Tv2. Derudover skal vi betale betale Koda afgifter til kunstner mm. Har ikke den endelig pris endnu, men forventes at koste cirka 25 kroner per måned for hvert hus.
Triax anlægget er modul opbygget så vi kan let udvide med flere kanaler fra både Danmark og resten af verden. Vi har også mulighed for at udvide med en infokanal, som man kender det fra hoteller. Altså praktiske informationer, billeder, nyheder gode tilbud i byen osv.
Det nye system får signalerne fra 2 satellitter samt signaler fra Videbæk senderen. Det er et digital system, dog bliver FM radio sendt med rundt i nettet. Det har ikke været teknisk muligt at sende DAB med rundt pt. Ligesom Boxer frekvenser heller ikke bliver sendt med rundt pt. Dette skyldes at dette eventuelt vil kunne skabe frekvensinterferens. Bliver der en mulighed senere vil vi naturligvis se på dette.
For god ordens skyld vil jeg nævne at Waoo Tv signalet ikke bliver berørt af noget af alt dette, da tv signalerne bliver leveret via internettet. Altså inden ændringer der.

Vi har 2 års garanti på fejl i teknikken. Tv huset vil blive serviceret af Elektronikhuset. Tv huset vil snarlig kunne fjernbetjenes af service personel. Dermed vil de hurtigere kunne fejlrette/diagnosticere, uden nødvendigvis at skulle kører ud til Tv huset.

I en forening med 54 huse er der mange forkellige ønsker og holdninger til Tv.
Nogen ønsker Tv med udlejning for øje. Nogen bruger huset privat. Nogen streamer. Nogen vil gerne have mange danske kanaler andre tyske. Nogen interessere sig for billedkvalitet andre ikke. Nogen ønsker Boxer, nogen ønsker Waoo. Der er nogen som overhovedet ikke ønsker fællesantenneanlæg. Nogen har fokus på den månedlige udgift andre ikke osv. 

Undertegnet har også selv et hus på Slusen. Jeg er ikke sponsoreret af Elektronikhuset, Waoo eller andre, jeg er blot menig medlem i bestyrelsen.
Der har været meget teknik at undersøge ved en opgradering. Bestyrelsen har undersøgt udgifter fra forskellige leverandører. Planlagt tidspunkt i forhold til mindst muligt gene for husejerne. Vi holder hjemmesiden her opdateret med den information samler op. Undertegnet var tilstede hele installationsesdagen. Jeg svarer på ret mange emails og opkald.
Vil gerne understrege at jeg ikke er Tv teknikker. Jeg prøver det bedste min tid og evner tillader det med at hjælpe hvor jeg kan. Men det er den muliges kunst at tilfredsstille alle.
Ønsker du professionel assistance da kontakt Elektronik Huset i Ringkøbing. Kontaktoplysning:
Telefon 7044 4470
Hjemmeside https://elsalg.dk/andre-links/find-butik/13150-elektronikhuset-aps 

2 tanker om “Fakta om Tv opgraderingen

 • 22. april 2020 at 07:52
  Permalink

  Hejsa

  Jeg synes det er helt suveræn det der er lavet.
  Jeg fik forpurret for 2 år siden at man ville nedlægge det gamle
  så derfor er jeg da speciel glad
  Vi lejer kun vores hus ud 15/4 til 15/10 og så har vi det selv i de andre 6 mdr
  Vi lejer 99% ud til tyskere dog ikke Lige nu😢 og har også boxer for vores egen skyld
  Godt gået og jeg synes det en billig investering og meget lav mdr ydelse😊

  Svar
 • 23. april 2020 at 11:09
  Permalink

  Det ser ud til at være en rigtig fin løsning – det ser vi frem til.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.